Gulddeals affärsidé

2018 startade Bill Friman gulddeal.se. Efter att ha jobbat i smyckesbrancshen i 25 år kände han att steget inte var så långt till att handla med metaller och då först och främst guld. Efter lång tids efterforskningar insåg han att det saknades riktigt professionella uppköpare.

– Visst vimlar det av uppköpare som tar in på olika hotell där de tar emot kunder på ett bokat hotellrum. Efter tre timmar är de försvunna och kunden har ingen möjlighet att återkoppla. Visst vimlar det också av olika uppköpare på nätet. De lovar stora pengar bara man skickar in guldet i deras försäkrade kuvert.

– Ingen ska behöva skicka sitt guld till en okänd uppköpare, säger Bill Friman.

– Jag förstår inte hur man vågar, såklart finns det seriösa uppköpare som åker runt på hotellen och så klart finns det seriösa aktörer på nätet men man måste vara mycket försiktig, säger Bill Friman.

Tips inför försäljning

  • Kontrollera att uppköparen har tillstånd från Polisen.
  • Kontrollera att de inte anger priser som är onormalt höga i reklamen.
  • En del uppköpare räknar om karathalten från 18 karat till 24 karat. Jag vill påstå att de flesta blir vilseledda när detta sker. Fråga alltså efter summan de betalar för den aktuella karathalten som ni tänker sälja.
  • Kontrollera om uppköparen har några dolda avgifter, till exempel analysavgift, värderingsavgift etc. Säg att ni vill ha ett pris efter att alla kostnader är borta.

Gulddeals affärsidé

Gulddeals ambition är att vi ska möta kunden i ett fysiskt möte i våra butiker/kontor. Vi sitter permanent på våra kontor/butiker året runt där kunden alltid kan höra av sig om det finns frågor.

  • Vi bokar alltid en tid med våra kunder så att vi kan sitta i lugn och ro utan att bli störda.
  • Vi har ofta kunder som har mist nära och kära som behöver tid och hjälp att fatta beslut. Priserna baseras på den aktuella guldkursen vid det aktuella köptillfället och vi har absolut inga avgifter.

Hos oss ska alla känna sig trygga och värdering samt betalning sker när vi ses under ett bokat möte, säger Bill Friman.

Välkomna att boka ert besök hos oss!

Bill Friman, Grundare